Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2007 13:47 - Нека ние бъдем промяната
Автор: merrian7 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
0



Много, много дълго се каня да пиша по този въпрос и все ми убягват думите. Иска ми се да се промени нещо, да се замислим всички как живеем- добре или зле? Какво ни липсва най-много ? Ако оставим настрана събитията в обществения , политическия, икономическия план остават на първо място личния живот на всеки индивид. Напоследък все повече се чуват изразите, че всеки се спасява кой както може в страната на “невероятните възможности”, която все още не е “стигнала американците”. Но с оптимизъм и малко сарказъм си казваме - ще ги догоним все някога, с надежда и искрящ поглед .
Става дума за подпомагане на хора пострадали от наводнения , спонсорство за църкви, училища и и и за болни, за които една от възможностите да живеят е тежка и най-важното много скъпа операция в чужбина.
Да всеки ден се сблъскваме с хора, които продават картички, дават брошури , вървят с епикризи преснимани в ръце и снимка на деца или на близки хора. Най – лесно можеш да се сблъскаш с такива хора на автогарата в София. Решаваш да пътуваш, качваш се вече в рейса и се появява младо момиче с детски книжки в ръце . Оставя по книжка пред всеки пътник, който иска да даде помощ за болни деца. Не са нахални и досадни. В никакъв случай. Вършат си работата девойките. Който иска дава, който не иска - не дава. Има и други възможности да се подпомага – дали с пращане на пари по сметка на човека, който събира средства за лечение или, чрез смс и т н. Вярно е , че здравната каса не може да поеме разходите на всички нуждаещи се да отидат в чужбина, но това ли е единствения възможен вариант да се съберат средства? Много от хората са загубили вяра в тези помощи, след толкова много измами. Как да вярва човек……
Ето няколко примера :” Вчера във Велико Търново Фондация на родители на деца с епилепсия организира подписка срещу липсата на лекарства за лечение на астма в новия списък на НЗОК. Събирането на подписи срещу влизащия в сила от 1 септември списък е част от национална кампания. В североизточна България тя премина през Търговище, Шумен и Варна. В новия списък липсват някои от сегашните медикаменти за лечение на астма на деца от 1 до 4-годишна възраст. В България с тях досега са лекувани близо 3000 деца. С лекарството за лечение на епилепсия, което ще липсва в новия списък са били лекувани 1100 деца и 500 възрастни пациенти. Събраните подписи ще бъдат изпратени в централата на фондацията в София, а оттам сигнал ще бъде пратен до председателя на парламентарната комисия по дискриминация Кемал Еюп. Днес подписката ще продължи в Горна Оряховица.”

"Средствата за операцията на Симона са осигурени!
14 септември 2007
И място където да четем и който иска да помогне с каквото може да го направи от сърце.
Трябва да умеем да ценим най-важното за нас – да сме здрави.
Национална петиция за промени в детското здравеопазване

“Нека ние бъдем промяната, която искаме да видим край себе си!” - М.Ганди
Законът за здравето и Законът за здравното осигуряване ясно подчертават, че децата са приоритет в националната здравна стратегия, но на практика това не е така. При необходимост да се извърши животоспасяваща операция, например трансплантация в чужбина, държавата се дистанцира и родителите са принудени сами да организират кампании за набиране на средства за тяхното лечение.Това често води до загуба на време и до влошаване на състоянието на децата и в много случаи последствията за живота им са фатални.
Разчитаме на Вашата подкрепа, гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина. Първи сме по детска смъртност в ЕС. Десетки деца умират всяка година в България не защото медицината е безсилна, а поради недостиг на пари за лечението им. Предвид гарантираното право на живот и здравеопазване на българските деца, Ви призоваваме да промените сегашната ситуация! Законите трябва да се променят така, че да бъде реално гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина!


Тагове:   нека,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merrian7
Категория: Лични дневници
Прочетен: 130292
Постинги: 29
Коментари: 28
Гласове: 527
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол